Wie geeft u het vertrouwen

Alles over het levenstestament, de volmacht en het testament en in welke situaties dit van belang is.

Waarom dit boekje?

Wie behartigt uw belangen als u dat zelf niet meer kunt?

Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. Het kan ook zijn dat u een dagje ouder wordt. Dan neemt de kans toe dat u afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken.

Het is op zo’n moment goed om erover na te denken wie uw financiële belangen gaat behartigen als u dit zelf niet kunt. Dit kan tijdelijk of permanent zijn. In wie heeft u het volste vertrouwen? Neem tijdig de regie in handen om alles volgens uw wensen en behoeften te laten vastleggen. Dat kan met een volmacht, een levenstestament of een testament. Uw keuze is afhankelijk van wat u wilt regelen. In deze brochure leest u hier meer over.

Meer informatie

Wilt u na het lezen van dit boekje nog meer informatie? Kijk dan op www.notaris.nl of vraag een onafhankelijk advies bij een notaris bij u in de buurt. Hij kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Moeilijke begrippen

Omdat dit boekje over de wet gaat, leest u soms moeilijke woorden.
Een uitleg van deze begrippen vindt u in de begrippenlijst op de laatste pagina.